5 + 1 syytä miksi paino ei putoa


HYvinvointivalmennus, elämäntaparemontti

Painon pudottaminen on vaikeaa. Vielä vaikeampaa on pitää pudotettu paino pois ja tutkitusti suurin osa painon pudottajista myös ennemmin tai myöhemmin palaa lähtöpainoonsa, sekä vanhoihin tapoihinsa.

 


Miksi se paino ei sitten putoa? Mahdollisia syitä on lukuisia, mutta tässä listaan omasta mielestäni niistä yleisimmät:SYY 1: OLET STRESSAANTUNUT


Mikä tahansa onkin stressin syy, stressi nostaa kehomme kortisolitasoja. Kortisoli eli "stressihormoni" voi johtaa esimerkiksi rasvan kertymiseen tai korkeaan verenpaineeseen.


Pitkään jatkunut korkea kortisolitaso vaikuttaa myös negatiivisesti immuunipuolustukseen sekä aihettaa esimerkiksi unettomuutta ja masennusta sekä vahingoittaa aivoja.


Oman näköinen, mukavalta tuntuva liikunta, kaikenlainen muu positiivinen tekeminen mikä vähentää stressitasoa, sekä tietenkin nukkuminen, ovat helpoimpia keinoja alentaa elimistön kortisolitasoja.


Hyvinvointivalmennus, elämäntapamuutos, laihdutus


SYY 2: SYÖT LIIKAA HIILIHYDRAATTEJA


Hiilihydraateista puhutaan paljon ja siihen liittyviä ihmediettejä on laidasta laitaan. Kylmä fakta kuitenkin on, että jos syöt niitä liikaa, painoa on vaikea pudottaa.


Leipä ei esimerkiksi ole elinehto tai välttämätön osa kenenkään ruokavaliota. Hiilarit kannattaakin syödä lämpimän ruoan muodossa lautasella - itse suosin bataattia, erilaisia juureksia, kvinoaa ja riisiä.


Jos terveytesi ja tilanteesi sen vaatii, nopeaan painonpudotukseen suosittelen testaamaan ketogeenistä ruokavaliota jossa tavoitteena on saavuttaa ketoosi. Nopea painonpudotus ei kuitenkaan kuulu valmennusperiaatteisiini, vaan sen sijaan pienet, järkevät, loppuelämän kestävät muutokset ovat se juttu josta ne isot tulokset syntyvät.SYY 3: LIHASMASSASI KASVAA


Jos olet aloittanut lihaskuntoharjoittelun osana elämäntaparemonttiasi, on erittäin todennäköistä että paino ei aluksi putoa, ainakaan kovin nopeasti. Tämä johtuu kehon koostumuksen muuttumisesta eli lihasmassan lisääntymisestä.


Älä kuitenkaan jää tuijottamaan vaakaa vaan mittaa tuloksia omilla tuntemuksilla, energiatasolla ja ololla. Huomaat kyllä kun vaatteesi alkavat tuntua väljiltä ja ystävät kommentoivat positiivisesti muuttunutta olemustasi.SYY 4: ET LIIKU TARPEEKSI


Kuntosalilla käyminen kolme kertaa viikossa on hienoa! Mutta jos arjen hyötyliikunta puuttuu on vaikea saada aikaan näkyviä tuloksia.


Ne pienet säännölliset valinnat arjessa, kuten portaiden käveleminen hissin sijaan, pyöräileminen töihin tai kaupassa käyminen kävellen, ovat asioita jotka pitkällä tähtäimellä johtavat isoihin tuloksiin.

Elämäntapamuutos, laihdutus, painon pudotus, valmennus


SYY 5: ET OLE KOKEILLUT PÄTKÄPAASTOA


Lyhyt paastoaminen on loistava ja luonnollinen keino hyvän olon saavuttamisesksi ja edesauttaa painon pudottamista.


Pätkäpaaston hyödyistä voit lukea tästä: www.pätkäpaasto.com/terveyshyödyt.


Itse olen kokenut parhaaksi vaihtoehdoksi toteuttaa pätkäpaastoa omassa arjessani niin, että jätän iltasyömisen ja aamupalan väliin 12-14 tuntia.


EXTRA: MOTIVAATIOSI ON IHAN HUKASSA


Jätäkö treenit väliin kun laiskottaa ja telkkarista tulee hyvä ohjelma?


Pidätkö vähän liian usein herkkupäiviä?


Keksitkö erilaisia tekosyitä ettet ehdi esimerkiksi flunssan tai loman jälkeen palata takaisin terveellisiin elämäntapoihin?


Joskus elämäntapojen muutos pitkäaikaisesti ja loppuelämäksi ei vain onnistu ilman ammattilaisen tukea. On tutkitusti todistettu että motivaatio pysyy paremmin yllä kun sinulla on sosiaalinen tuki, silloin kun muutosta ei tarvitse puurtaa yksin ja apu on aina lähellä.

Tiesitkö, että valmennuksieni aikana olen tekstiviestin päässä asiakkailleni joka päivä klo 9-20?


Jokainen valmennukseni räätälöidään myös taysin sinun tarpeidesi mukaan. Jos valmiiksi hinnoitelluista valmennuspaketeista ei löydy sinulle oikeaa vaihtoehtoa tehdään sellainen joka vastaa täysin oman elämäntilanteesi tarpeita!


Valmennukset näet tästä www.kaisawellness.com/valmennukset.


Kaisa Torres, elämäntaparemontti, Kaisawellness, elämäntapamuutos

 

#elämäntapamuutos #laihdutus #painonpudotus #elämäntaparemontti #muutos #kaisawellness #motivaatio #terveys #hyvinvointi #valmennus #hyvinvointivalmennus #liikunta #ravinto

Recent Posts

See All