Joulusyöpön päiväkirja osa 2: Ilmainen valmennus!


Wellness coach kaisa torres, hyvinvointivalmennus, elämäntaparemontti

Uusi, edellistä parempi vuosi on vihdoinkin alkanut ja joulun herkut sekä uudenvuoden juhlien synnit ovat nyt onneksi takana päin.


On aika ottaa askel kohti terveellisempiä elintapoja ja jättää sokeriherkkujen himoitseminen historiankirjoihin, vuoteen 2020 jolloin mikään ei muutenkaan mennyt kuten oli tarkoitus.


*Teksti sisältää mainoslinkin.Ajauduin sokerikoukkuun jo ennen joulua.


Himoitsin kaikkea mikä maistui piparkakulle - piparkakun makuiset Dominokeksit, Fazerin piparkakkusuklaa, piparkakun makuinen jäätelö ja lista jatkuu...


Jos sinulla on sama fiilis kuin minulla, olet saanut tarpeeksesi vuodesta 2020 ja täysin valmis energisempään oloon ja kirkkaampaan ajatuksen juoksuun, sekä olet valmis sitoutumaan tavoitteeseen sokerikoukusta irti pääsemiseksi, kannatta lukea tämä blogi loppuun:


Saat nimittäin ladattua itsellesi täysin ilmaiseksi kahden viikon mittaisen ohjelman jonka tavoitteena on päästä irti sokerikoukusta ja saada terveelliset elämäntavat alkuun.

Jos siis sitoudut täysillä ja noudatat ohjeita, kahden viikon vieroituksen jälkeen tunnet takuulla olosi energisemmäksi ja virkeämmäksi!Mistä oikein on kysymys?


Sokerin syöminen on yleensä opittu tapa reagoida johonkin tiettyyn tunteeseen esimerkiksi suruun, iloon, tylsyyteen, yksinäisyyteen tai vaikkapa tapa hemmoitella itseään.


sokerin himo, ilmainen valmennus, hyvinvointivalmennus, kasiawellness, hyvinvontiblogi, blogi

Tämänkin valmennuksen aikana on tärkeää käsitellä omia tunteitaan joita sokerinhimo ja sen itseltään kieltäminen herättää:


Mieti missä tilanteissa koet tarvetta syödä makeaa?


 • Onko mahdollisesti kyseessä tylsyys, tai vaikka väsymys?

 • Kolottaako sokerihammasta aina lounaan jälkeen tai kahvin yhteydessä?

 • Oletko totuttanut itsesi syömään makeaa aina kun vaikka katsot elokuvia?

 • Palkitsetko itsesi makealla raskaan työpäivän jälkeen?


Suosittelen pitämään päiväkirjaa näistä fiiliksistä. Kun huomaat saman kaavan toistuvan, mieti mitä muuta voisit tehdä makean syömisen sijaan? Kannattaisiko syödä vaikka vain yksi taateli ja lähteä lenkille? Tai jos syömähimot johtuvat väsymyksestä, hoida väsymys pois nukkumalla riittävästi.


Miten aloitat?


Älä ainakaan aloita valmennusta lomalla, jos et varmasti tiedä pystyväsi noudattaman ohjeita.


Samoin jos elät stressaavassa tilanteessa, koita järjestää suurimmat stressitekijät pois päiväjärjestyksestä ennen vieroituksen aloittamista.


Paras aika aloittamiseen onkin normaali ja säännöllinen arki, ja tottakai aina maanantai!


Uusi viikko, uudet kujeet, eikö vain?


Juttelin oman Personal Trainerini Teemu Isoahon kanssa uusien, terveellisten elämäntapojen aloittamisesta.


teemu isoaho, personal trainer, hyvinvointivalmennus, kaisawellness
Personal Trainer Teemu Isoaho puhuu vankalla kokemuksella muutoksesta.

Pääsääntöisestihän muutos kaatuu usein siihen, ettei jakseta ajatella muutosta pitkänä prosessina jossa on lyhyen aikavälin tavoitteita, sekä varsinainen suuri tavoite jota kohti koko ajan mennään.


Itselle asetetaan epätodellisia ja epäinhimillisiä tavoitteita, kaikki tai ei mitään -tyylillä.


Pitää laihtua 10 kiloa kahdessa kuukaudessa, lopetetaan hiilarit ja aloitetaan kaikki muutokset yhdellä kertaa - siihen homma yleensä kaatuu. Inhimillisyyteen.


"Tavoitteet ja pitkäjänteisyys ovat ehdottomasti tärkeimpiä. Tärkeitä perusasioita ovat myös hyvät yöunet sekä liikunta, ja se ettei osta kotiin turhia herkkuja pahan päivän varalle," neuvoo Teemu.

hyvinvointivalmennus kaisawellness, sokerinhimo historiaan, ilmainen valmennus

Listasimme yhteistuumin Teemun kanssa muutamia ohjeita jotka kannattaa pitää mielessä sekä vieroittumisen aikana että sen jälkeen:


 • Mieti itsellesi TAVOITE sekä pohdi mikä on se SYY miksi haluat muutoksen. Tavoite voi olla esimerkiksi 10 kilon painon pudotus 2021 loppuun mennessä, tai sokerikoukusta pysyvästi irti pääseminen sekä syy se, että haluat enemmän energiaa ja elää pidempään.

 • Huolehdi päivittäin, että ateriavälit eivät veny liian pitkiksi. Näin energiasi pysyy tasaisena eikä sokerinhimo pääse yllättämään. Syö 3-5 ateriaa päivässä kuten vieroitusvalmennuksessa.

 • Syö jokaisella pääaterialla proteiineja, hyviä rasvoja, kasviksia ja mahdollisesti hyviä hiilihydraatteja kuten vaikkapa bataattia.

 • Muista juoda tarpeeksi vettä - muita juomia ei tarvita.

 • Nuku riittävästi ja säännöllisen rytmin mukaan.

 • Kun sokerihimo pääsee yllättämään etkä millään pääse siitä yli, syö hyvällä omalla tunnolla pari taatelia, banaani, kourallinen pähkinöitä tai vaikkapa suklainen proteiinipatukka.

 • Kun tunnistat sokerinhimon ja sen tunteen, voit tietoisesti päättää vaikka lähteä lenkille joka kerta sen sijaan että sorrut herkuttelemaan.

 • Valmista itse sokerittomia herkkuja pahan päivän varalle - netistä löytyy kaikenlaista!

Jos repsahdat ja ahmit mahan täyteen irtokarkkeja, älä lopeta äläkä masennu! Sen sijaan jatka taas oikeilla raiteilla seuraavasta ateriasta eteenpäin. Tämä viimeisin neuvo on tärkein sääntö sekä tässä valmennuksessa, että kokonaisvaltaisessa elämäntaparemontissa.


Olemme kaikki vain ihmisiä, eikä kiusausta voi aina vastustaa. Muutos ei kaadu yhteen epäonnistumiseen - tärkeintä on hyväksyä se että repsahti, ja yrittää uudelleen!


sokerinhimo, makeanhimo, sokerikoukku, elämäntapamuutos, hyvinvtoinitvalmennus, kaisawellness

Vieroitusoireet


Kahden viikon aikana voit etenkin aluksi kokea erilaisia vieroitusoireita varsinkin, jos sokerinkäyttö on ollut runsasta.


Oireet voivat muistutta krapulaa. Päätä särkee, voi olla aivosumua, unihäiriöitä, väsymystä ja huonoa-oloa. Morkkiskin tulee jos satut repsahtamaan suklaanpalaseen tai pullaan.

Älä kuitenkaan huolestu, vierotusoireiden pitäisi helpottaa viimeistään kahden viikon kuluessa jos noudatat ohjeita. Juo runsaasti vettä, liiku ja pysy ohjelmassa.ILMAINEN Sokerinhimo historiaan -valmennus!


Suunnittelin Sokerinhimo Historiaan -valmennuksen tarkoituksella niin, että ensimmäisellä viikolla vaihdetaan herkut ensin makeisiin hedelmiin, marjoihin ja hunajaan, ja vasta toisella viikolla ollaan lähes kokonaan ilman sokeria.


kaisawellness hyvinvointivalmennus, painon pudotus, ilmainen valmennus, sokerinhimo, eroon sokerista, elämäntapamuutos, elämäntaparemontti

Sokerin syömistä ei siis tarvitse lopettaa "cold turkey" -tyyliin. Ehkä tätä voisi huumorilla verrata huumevieroituksessa käytettävään lääkehoitoon, vieroituslääkkeenä vain toimivat hedelmät.

Lisäksi ruokavalio sisältää kaurapuuroa ja hyviä rasvoja sekä proteiinia, joista saat sen ihanan kylläisyyden tunteen makeiden herkkujen sijaan.


Muista, että tämä kahden viikon ohjelma on suuntaa antava eikä siinä punnita ruokia tai anneta tarkkoja määriä siitä miten paljon kutakin ruokaa tulee syödä.


Säädä siis annoskoko oman kulutuksesi mukaan, niin että se tuntuu sopivalta juuri sinulle. Tavoitteena on päästä irti sokerista, ei pudottaa painoa.

Kahden viikon valmennuksen jälkeen voit jatkaa toisen viikon ohjeen mukaisesti vaikka loputtomiin.


Jos kuitenkin tavoitteena on suuri painon pudotus, suosittelen siirtymistä ketogeeniseen ruokavalioon. Siihen saat tarvittaessa apua minulta.


Lisäksi suosittelen aloittamaan uuden vuoden selvittämällä hyvinvointisi tilaa helpoilla Puhti.fi -laboratoriotesteillä, ilman lääkärin lähetettä:


Puhti on uusi palvelu, jonka avulla voit selvittää miten oma elimistösi voi. Monet arvot kuten d-vitamiini, kilpirauhanen tai ferritiini voivat vaikuttaa siihen miten hyvin jaksat arjessa.

Tästä pääset siis tutustumaan Puhtiin ja testipaketteihin.Ole hyvä, lataa valmennuksesi tästä ja aloita uusi, sokeriton ja terveellinen elämä vuodelle 2021:


Kaisawellness Sokerinhimo Historiaan
.pdf
Download PDF • 292KB

Mahtavaa ja energistä vuotta 2021 teille kaikille ihanille lukijoille - pysykää terveinä! 

#elämäntaparemontti #elämäntapamuutos #sokerikoukku #sokerinhimo #valmennus #ilmainenvalmennus #teemuisoaho #kaisawellness #hyvinvointi #valmennus #personaltrainer #uudenvuodenlupaus #terveys #painonpudotus
Recent Posts

See All