10 + 1 askelta onnistuneeseen elämäntaparemonttiin


Kaisawellness naisten elämäntaparemontit
10 + 1 askelta onnistuneeseen elämäntapamuutokseen!

Unohdetaan turhat höpötykset ja pysytään perusasioissa. Tässä 10 + 1 vinkkiä elämäntapamuutoksen aloittamiseen onnistuneesti.1. Unohda ensimmäiseksi kaikki pikadietit sekä radikaalit muutokset. Elämäntapamuutos tapahtuu hitaasti, pienin askelin, ja aikaa kannattaa varata itselleen vähintään vuosi. Rauhallisesti, oman elämäntilanteen mukaan, se on paras ja tehokkain tapa.


2. Pohdi, miksi haluat muutoksen. Mieti, mikä sinua motivoi muutokseen? Onko syynä kenties se, että haluat jaksaa juosta lastesi kanssa jalkapallokentällä, tai että haluat olla energisempi ja aloittaa uuden ammatin opiskelun, tai kohottaa itsetuntoa ja löytää uuden parisuhteen? Kirjoita sitten nämä syyt paperille, ja palaa niihin aika ajoin kun tuntuu että motivaatiosi on hukassa.


3. Pohdi myös mikä on yksi suuri, "ultimate" tavoitteesi jonka elämäntapamuutoksella haluat lopullisesti saavuttaa. Se voi olla vaikkapa mahtuminen vanhoihin lempifarkkuihin, tai jaksaa juosta puolimaratoni vuoden kuluttua. Kirjoita tämäkin ylös, ja laita se näkyvälle paikalle missä näet sen päivittäin.


4. Mieti seuraavalle viikolle ja kuukaudelle pienemmät tavoitteet, kuten "korvaan iltakarkit viinirypäleillä", tai "käyn neljä kertaa viikossa hikilenkillä". Kirjoita nämä pienet tavoitteet näkyviin itsellesi, vaikka jääkaapin oveen.


Ole suunnitelmallinen ja tee toimenpiteet jotka edistävät näitä tavoitteitasi; osta kaupasta viinirypäleitä eikä karkkipussia. Pakkaa lenkkitavarat illalla valmiiksi eteiseen. Varaa paikka puistojumpasta ja maksa se etukäteen.


5. Panosta uneen ja makuuhuoneen mukavuuteen. Poista makuuhuoneesta kaikki ärsykkeet ja pidä se älylaitevapaana paikkana, ilma raikkaana ja hanki vaikkapa pimennysverhot tai kirkasvaloamppu aamuksi.


6. Huomio hyötyliikunta arjessa; kävele portaat hissin sijaan, käy kaupassa kävellen tai polkupyörällä eikä autolla. Kävele kaupungilla, nauti ulkoilmasta.


7. Tee terveellisestä syömisestä mahdollisimman helppoa. Pakasta esimerkiksi smoothien aineet yksittäisiin pusseihin, pääset aamulla helpolla. Hyödynnä valmiita ruokia, kuten vuolukanaa, valmiita salaatteja, kaupan tiskiä josta voit ostaa valmista lohta. Osta autoon ja toimistolle proteiinipatukoita niin nälkä ei pääse yllättämään.


8. Pidä kiinni rutiineista ja perusasioista pitkäjänteisesti. Jos repsahdat, älä stressaa siitä vaan palaa takaisin isoon kuvaan, elämäntapamuutokseen. Käytä ylös kirjoittamiasi asioita motivaattorina.


9. Älä tuijota vaakaa vaan mittaa edistymistä omalla vireys- ja energiatsolla. Käy vaa'alla vaikka vain kerran kuukaudessa. Paino kyllä putoaa omalla ajallaan kun olet pitkäjänteinen muutoksen kanssa!


10. Jätä aikaa itsellesi. Tee asioita jotka saavat sinulle hyvän olon, ja lataavat akkujasi. Toimi sen mukaan mikä on mahdollista omassa elämäntilanteessa, älä stressaa oman ajan puutteesta vaan tee sen sijaan suunnitelmia ja järjestelyitä sen toteuttamiseksi.


Extra -vinkki!

Hanki apua ja tukea muutokseen ammattilaiselta. Saat tehokkaan alun muutoksellesi esimerkiksi kolmen kuukauden SUPERWOMAN -valmennuksellani. Jos koronan takia haluat tehdä muutosta etänä, ilmoittaudu kahden kuukauden HAPPYWOMAN -valmennukseen! Valmennan jokaista asiakastani vain ja ainoastaan henkilökohtaisesti. 

#elämäntapamuutos #elämäntaparemontti #elämäntaparemppa #personaltrainer #muutos #hyvinvointivalmennus #kaisawellness #valmennukset #painonpudotus #kehonkuva #terveys #hyvinvointi #hyvinvointiblogi #tavoitteet #laihdutus #liikunta #ravinto #palautuminen #uni #lepo

Recent Posts

See All