Roikkuvan naaman kirous


kaisawellness, hyvinvointiblogi, kauneusblogi, vanheneminen

Ostin ensimmäisen silmänympärysvoiteeni kun olin täyttänyt kaksikymmentä. Ystävieni mielestä olin vähän hölmö, mutta olin lukenut että ryppyvoiteita tulee käyttää ennaltaehkäisevästi.


Menneen talven aikana kuumin puheenaihe ystävieni kanssa onkin ollut naaman vanheneminen. Yhtäkkiä olemme huomanneet kummallisia vanhenemisen merkkejä - kaula roikkuu, nenä on pidentynyt, ja posket alkavat mennä maata kohti. Näistä sitten kauhistuneina keskustelemme puhelimessa ja mietimme kuumeisesti pitääkö tässä mennä piikille.Mitä helvettiä on siis tapahtunut? Eihän meille näin pitänyt käydä?


Kaiken lisäksi onnistuin saamaan viime kesänä itselleni kasvoihin ruusufinnin, a.k.a. couperosan, tuon vanhojen valkoisten ihmisten ogelman jossa naama punottaa ja näppylää pukkaa pahemmin kuin teini-iässä.


Ei jumankauta, sanon minä!


Nyt saan taistella ei vain naaman roikkumista, mutta myös finnejä vastaan! Ikääntyminen on ihanaa henkisesti, mutta en voi kyllä sanoa että fyysisesti vanhenemisessa olisi yhtään mitään positiivista!

Alan myös ymmärtämään niitä naisia joilla kauneusleikkaukset menevät niin sanotusti överksi.


En minäkään halua rupsahtaa!


hyvinvointiblogi, kauneusblogi, kaisawellness, hyvinvointi, vanheneminen

Se on sitten menoa!


Ikä näkyy naisten kasvoilla eniten 40–50 ikävuoden välissä.


Ulkonäön nopea vanheneminen joka itselleni on tapahtunut viimeisen parin vuoden sisällä, voi osin johtua hormonaalisista muutoksista - miehillähän vastaavaa nopeaa romahdusvaihetta ei ole.


Nelikymppisenä ihonalaiskerroksen rasva alkaa siis vähentyä, mutta se ei tapahdu yhtäkkiä eikä tasaisesti.


Rasvan vähentyminen johtaa siihen, että ensimmäisenä poskipäät tasoittuvat, sen jälkeen suunympäryksen rasva vähenee, sitten leukaperät.


Ihon kyky palautua myös vähenee, joten voi tuntua, että iho todellakin roikkuu.


Estrogeenin väheneminen on olennainen osa naisen vanhenemista. Estrogeeni on stimuloinut ihon kosteutta sitovien aineiden kuten hyaluronihapon tuotantoa. Kun estrogeeni vähenee, iho kuivuu.

Estrogeenitasot ovat yhteydessä myös kollageeniin, yhteen ihon tärkeimmistä rakennusosista. Vanhemmiten iho alkaa ohentua ja pintaan tulee aiempaa helpommin pigmenttiläiskiä.kauneus, vanheneminen, kaisawellness, hyvinvoitniblogi, aikuinen nainen, ihonhoito

Sota on nyt julistettu


Omaan naamatauluuni lopen kyllästyneenä varasin ajan ja marssin laserhoitajan puheille, ilmaiseen konsultaatioon, Pihlajalinna Laser Tilkkaan.


Menin alunperin vastaanotolle koska olin lukenut paljon Ultherapy -hoidosta.


Siitäkin toki sain kattavasti tietoa, mutta yllätyksekseni sain tietää että couperosaani voitaisiin hoitaa laser -hoidolla.


Ette arvaa, miten iloinen olin! Luulin jo, että joutuisin kärsimään loppuelämäni punottavasta aknenaamasta. Nyt odottelen sitten aikaa laserhoitajalle, ja aionkin kertoa lisää kokemuksesta nyt keväällä ihan erillisessä blogipostauksessa - stay tuned!

Ultherapy sen sijaan on hoito, joka aktivoi ihonalaista kudosta luonnollisesti ultraäänienergian avulla käynnistäen uuden kollageenin tuotannon ja vahvistaen heikentynyttä kollageenia.


Ultherapy onkin heti vuorossa sen jälkeen kun olen ensin saanut aknenaamani kuriin laser -hoidolla - luonnollisesti kerron lisää tästäkin kokemuksesta blogissani, kun se tulee ajankohtaiseksi.


aikuinen nainen, hyvinvointiblogi, kauneusblogi, pihlajalinna laser tilkka, laserhoito

Elintavat kuntoon


Terveellisillä elämäntavoilla voi aika paljon vaikuttaa omaan ulkonäköönsä ja siihen miltä vanheneminen tuntuu.


Harva kuitenkaan on voittanut päävoittoa geenilotossa kuten Cindy Crawford tai Christie Brinkely jotka näyttävät nelikymppisiltä vielä viisi- ja kuusikymppisinäkin.Niin se vain on, että jossain vaiheessa useimmat meistä katsovat peiliin ja ihmettelevät mitä kasvoille on tapahtunut ja mihin se nuori minä on kadonnut?


Onneksi kuitenkin keinoja ikääntymistä vastaan sotimiseen on monia, kuten mainitsemani Ultherapy, erilaiset täyteaineet ja viimeisenä keinona tietenkin plastiikkakirurgin veitsi.

Tärkein kaikista on kuitenkin itseluottamus ja positiivinen asenne.


Jotkut meistä saavat lisää itseluottamusta näistä hoidoista ja voin rehellisesti myöntää että ainakin itse saan merkittävää lisäboostia ja elämäniloa siitä että saan finnit pois naamasta ja napakan leukalinjani takaisin. Ei siinä ole mitään väärää.


Jokainen saakin mielestäni tehdä kasvoilleen ihan mitä itse haluaa - tärkeintä on että se tekee juuri sinut onnelliseksi.


Kuitenkin, yhtä onnellinen valinta voi olla tekemättä yhtään mitään ja antaa iän näkyä - se ei vain ole oma polkuni ainakaan tässä vaiheessa.


Rupsahdetaan siis kaikki iloisesti ja yhdessä, kukin omaan tahtiin ja omalla tavallamme!


kaisawellness, hyvinvointiblogi, kauneus, hyvinvointi, aikuisen naisen elämä

#hyvinvointiblogi #aikuinennainen #ikääntyminen #kauneus #couperosa #pihlajalinnalasertilkka #laserhoito #ultherapy #kaisawellness #kauneusblogi #onnellisuus

 

LÄHTEET

www.pihlajalinna.fi

www.is.fi


Recent Posts

See All