Saako äiti olla seksikäs?


kaisawellness, hyvinvointiblogi, äitiys, seksi, seksuaalisuus

Mikä siinä on, että äidiksi tultuaan naisen pitäisi tuoksua pullalle, pukeutua Marimekon säkkimekkoihin ja unohtaa naisena olo ja oma seksuaalisuutensa?Ihan vain ajatusleikkinä, kuka meitä äitejä tuomitsisi jos liikkuisimme Prismassa lastenvaunuja lykkien saapikkaissa ja vartalonmyötäisissä vaatteissa Goretex -puvun ja ulkoilukenkien sijaan?


Sanoisin, että siinä kohtaa ei ainakaan miehet.


Mitä pelkkään ulkoiseen olemukseen tulee, me naiset itse olemme toistemme pahimpia tuomitsijoita, kateellisia ja epävarmoja omasta itsestämme ja puramme tätä huonoa oloa arvostelemalla kanssasisariamme.


Taas kerran siis totean, että naisen elämä on mahdottoman mielenkiintoista.


Aina tulisi sopia jonkinlaiseen muottiin - käyttäytyä tietyllä tavalla tai näyttää tietynlaiselta.


Siltikin, toimit niin tai näin, aina on joku arvostelemassa tai tuomitsemassa että olet liikaa sitä tai liian vähän jotakin muuta.


Pikkutytön odotetaan leikkivän vaaleanpunaisia prinsessaleikkejä, olemaan tunnollinen koulussa ja hymyilevän kauniisti kuvissa.


Kahdeksankymppisen naisen oletetaan käyttäytyvän kuin höyrähtänyt mummo joka ei enää muista mitään, istuvan keinutuolissa ja kutovan villasukkia lapsenlapsilleen.


Siinä välissä parikymppisenä lapsettomana nuorena naisena saat sentään luvan kanssa pukeutua naisellisesti ja seksikkäästi, kiitos Kardashianeja ihannoivalle sukupuolvelle jossa esikuvina ovat kurvikkaat ja vartalonmyötäisiin vaatteisiin puetut nuoret silikonihuuliset naiset contour -meikkeineen.


No mutta sitten.


Kaikki muuttuu kun sinusta tulee äiti.


Et olekaan enää nainen, vaan pullantuoksuinen kakkavaipalle haiseva haamu jonka oletetaan pukeutuvan Marimekon telttamekkoihin ja raitapaitoihin sekä tarvittaessa tuulipukuun ja yleensä myös Goretex -kenkiin.


Kuitenkin olet sama nainen kuin aina ennenkin.


Silti seksuaalisuus ja naisellisuus eivät saakaan enää näkyä, se kun nyt vaan ei ole soveliasta äiti -ihmiselle. Mitä ne naapurit ja sukulaisetkin ajattelisivat!


naisellisuus, kaisawellness, hyvinvointiblogi, seksuaalisuus, äitiys
Mitähän ne sukulaisetkin ajattelevat!

Aina arvostelun kohteena


Jos naisena keskityt itseesi ja uraasi etkä halua lapsia, olet kylmä bitch jolle ei kelpaa kukaan mies. Jotakin vikaa varmasti on oltava kun ei pysty perhettäkään perustamaan. Rimaa pitäisi alentaa.


Jos haluat olla kotiäiti ja tunnet elämäntehtäväsi olevan äitiys ja lasten kasvattaminen, olet laiska kullankaivaja joka elää miehensä siivellä.


Jos yrität yhdistää sekä uran että perheen, olet huono äiti joka ei ole tarpeeksi läsnä, tai saat töistä potkut kun joudut opastamaan ekaluokkalaista tekemään itselleen välipalaa videopuhelulla kesken palaverin. Näin minulle on käynyt, uskokaa tai älkää.

Jos taas pukeudut astetta liian seksikkäästi kummilapsen rippijuhliin, olet koko suvun puheenaihe.


Jos pukeudut Marimekon kaapuun, tai et jaksa meikata, olet tantta joka ei pidä enää itsestään huolta. Onhan se päästänyt itsensä rupsahtamaan kun ei enää edes jaksa meikata.


Toisin sanoen on täysin sama mitä naisena teet, tai miten pukeudut, aina on joku sanomassa ettet toimi oikein tai näytä oikeanlaiselta.


Teet siis niin tai näin...


Aivan mahtavana esimerkkinä pääministerimme Sanna Marin.


Poliitikko, nainen, vaimo ja äiti.


Tämä nainen on edenyt urallaan kolmekymppisenä pidemmmälle kuin moni muu meistä eläkeikään mennessä.


Hän hoitaa tasavaltamme asioita asianmukaisella ja ammattimaisella otteella, ja edustaa maatamme lukuisten valtion päämiesten rinnalla.


Sitten hän poseerasi yhdessä maailman tunnetuimmassa lehdessä, asiallisessa kuvassa, kauniina ja edustavana, jopa erittäin seksikkäänä. Sai kontoilleen jäätävää arvostelua, naisvihaa ja uhkailuja.


Eihän naispoliitikon ole soveliasta paljastaa kaula-aukkoaan julkisesti. Pääministeri, nainen ja vielä äiti!


Tiedättekö, jos Sanna ei olisi vakavasti otettava poliittinen hahmo, vaan esimekiksi K-kaupan myyjä, uskon että tilannetta ei koettaisi millään tasolla uhkaavaksi. Mutta kun kyseessä on pääministeri, koetaan vallan ja naiseuden yhdistäminen suureksi uhaksi patriarkaa kohtaan.


Herranjumala sentään, eihän naisen sovi tuolla tavoin toimia!


sanna marin, vogue, kaisawellness, hyvinvointi, seksuaalisuus, misogynia, naisviha
Pääministeri Sanna Marin.
Ihmettelen kyllä suuresti millä tavalla seksikkyys syö pääministerin uskottavuutta tai on pois ammattitaidosta? Antaisiko Sanna luotettavamman kuvan itsestään jos hän pukeutuisi telttamaiseen poolopaitaan ja esiintyisi tiedotustilaisuuksissa ilman meikkiä täysin seksittömänä oliona?

Ehei, sitten hänet haukuttaisiin tantaksi jonka pitäisi saada kunnon kyytiä ettei olisi niin tiukka ja nuiva nipottaja! Eikö niin?


Kas näin. Teet niin tai näin, aina joku osoittaa vihaavalla sormellaan.


Onneksi kuitenkin pääministerimme osaa juuri sopivasti ravistella ikivanhoja ja helvetin tiukassa istuvia patriarkaalisia ja konservatiivisia näkemyksiä. Tosin niiden pois kitkemiseksi saamme valitettavasti tehdä töitä vielä toiset sata vuotta, mutta suunta ainakin on oikea.


Onko se todellisuudessa keneltäkään pois jos nainen menestyy elämässään ja uskaltaa rikkoa vanhoja ja pölyyntyneitä toimintamalleja olemallla roolimalli tuleville sukupolvillemme?


Luulisi nykymiestäkin kiinnostavan kasvattaa tyttäristään itsenäisiä ja menestyviä naisia jotka eivät edes tiedä että naisten äänioikeuden alkamisesta on kulunut vasta 110 vuotta.Haluttu nainen


Palataan kuitenkin hetkeksi takaisin äitiyteen ja hiekkalaatikolle sekä leikkipuistoihin, jossa univelassa elävät zombieäidit rakentavat räntäsateessa hiekkakakkuja Goretex -vaatteissaan.


Näin omakohtaisella kokemuksella voin sanoa että siinä kohtaa kun et ole nukkunut moneen kuukauteen kunnon unia ja istut hiekkalaatikolla puoliunessa, ei seksikkyys ole ensimmäisenä mielessä.


Äitiys vaatii veronsa ja pikkulapsiaika sekä ruuhkavuodet eivät yleensä anna mahdollisuutta tuoda esille omaa naisellisuutta.


Mutta pikkulapsiaikakin loppuu joskus ja lapset kasvavat. Jokainen äiti haluaa tuntea itsensä myös seksuaaliseksi olennoksi, samaksi sensuelliksi naiseksi joka oli ennen äitiyttä. Tuntea olevansa haluttu muullakin tavalla kuin rintamaidon takia, haluttu seksuaalinen nainen joka voi hetkeksi unohtaa äitiyden vaatimukset ja nauttia naisena olemisesta.


Se ei ole mitään muuta kuin täysin luonnollista.


äitiys, kaisawellness, seksuaalisuus, saako äiti olla seksikäs, hyvinvointiblogi
Itsevarmuus on seksikästä.

Anna palaa!


Äitiys ja seksikkyys eivät siis todellakaan saisi olla toisiaan poissulkevia asioita, eikä niiden yhdistämisestä, tai yhdistämättä jättämisestä, tulisi tuomita yhtään ketään.


Naisellisuus pitäisi olla mitä luonnollisin asia ja voimavara, eikä syvään uurrettu kaula-aukko tulisi olla kenellekään uhka.


Mikään ei myöskään ole niin seksikästä kuin itsevarmuus olla juuri se mitä on, ja olla paskaakaan välittämättä siitä mitä kukaan muu sinusta ajattelee.


Jos olisimme kaikki sinut itsemme kanssa, sekä miehet että naiset, tuskin meidän tarvitsisi arvostella ja tuomita toisiamme.

Välillä on kuitenkin hyvä ravistella ihmisiä ja vanhoja hämähäkin seitin peittämiä näkökulmia joilla ei nyky-yhteiskunnassa pitäisi olla enää mitään sijaa.


Ainakin jos itse olisin nyt pääministeri, ottaisin päivittäiseen käyttööni ihonmyötäiset vaatteet ja pinkin huulipunan. Ehkä jopa vilauttaisin kaula-asukkoakin tai säärtä Linnanjuhlissa.


Ja ehkä sadan vuoden kuluttua Voguessa esiintyvä naispääministeri saakin vihapostin sijaan vain ja ainoastaan kannustavia viestejä ja paljon fanipostia.


Sitä odotellessa.


hyvinvointiblogi, kamala harris, kaisawellness
Helmikuun 2021 Vogue.

 

#hyvinvointiblogi #kaisawellness #seksuaalisuus #misogynia #naisviha #äitiys #uusiblogi #seksikkyys #hyvinvointi #wellness #naisenelämä #sannamarin #imwithsanna #itsevarmuusRecent Posts

See All